Bloggportrett #2

- Navn og alder: Sandra Gundersen, 20 år
- Bosted: Trondheim
- Bloggadresse: www.sandragundersen.com
- Utdanning: Ingen. Har fullført yrkesfag (frisør), og gått 7 mnd som lærling, men droppet ut.
- Skole/yrke: -
- Motto: Memento mori!
- Sivilstatus: Singel

- Hva slags planer har du for fremtiden:
 Jeg skal jobbe med barn, og jobbe mot mobbing
- Beskriv din drømme dag: Å klare å stå opp, stelle meg, være tilstede imens jeg er med venner/familie, og etter dagen være normalt sliten, og smile på kvelden når jeg legger meg.
- Hva drømmer du om: Å bli frisk, og å få barn. Og redde minst ett barn fra mobbing.
- Beskriv deg selv med tre positive ord:  Det klarer jeg ikke.


- Hva handler bloggen din om: Før handlet den om å være syk. Nå handler den om å bli frisk!
- Hvor lenge har du blogget: 3 år.
- Hvor mange lesere har du pr. dag: mellom 70-110 ca
- Hva tror du folk liker ved bloggen: At jeg setter ord på ting de ikke har klart å sette ord på ennå, og det at de kan se at jeg blir friskere og friskere, og at jeg er ærlig.
- Er det viktig for deg med mange lesere: Å få ut budskapet mitt. Altså hvordan det er å leve med en psykisk sykdom, og nå at det faktisk går an å bli frisk.
- Har du faste lesere: Ja.
- Får du respons/kommentarer på det du skriver/blogger om: Ja. Aller mest positivt, men også noe negativt nå og da.
- Skulle du ønske du fikk mer respons/kommentarer, evt. hvorfor: Jeg er fornøyd med den responsen jeg får, men det hadde ikke gjort meg noe å få ennå mer!
- Er bloggen din viktig for deg? Evt. hvorfor: Bloggen er veldig viktig for meg. Nå mer enn noen gang. Gjennom å skrive, får jeg satt ord på masse følelser, og etter å ha skrevet det, kan jeg også si det. Jeg får også respons på det jeg skriver, ros hvis de ser forbedring, og støtte hvis jeg har det vanskelig. Jeg kommer også i kontakt med andre i min situasjon. Jeg har merket at jeg får mer ut av å blogge enn av å snakke med min nåværende psykolog.

- Hva liker du å lese om i andre blogger: Jeg liker å lese blogger som lyser av håp. Da blir jeg glad. Og jeg liker å lese blogger som skildrer følelsene til den som skriver det.
- Hvilke blogger MÅ du lese: barfot.blogspot.com, surfer.blogg.no, liseliten.com, sannhetenbak.wordpress.com, leaamalie.blogspot.com, pantorastyle.blogspot.com, sorthvittfarger.blogspot.com, nemitine.wordpress.com, sillysjuu.wordpress.com. Det var de jeg kom på!

♥TBP♥

  - DATO:
 • 30.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 20:40
 • - KATEGORI:
 • Bloggportrett
 • - KOMMENTARER: 0

Arrkorreksjon

Arr kan ikke fjernes helt, men kanskje reduseres litt. Du finner mer om arrkorreksjon her

Kanskje dette er litt å tenke over også for de som har lyst til å kutte seg. Det første kuttet, blir fort til mange og til slutt sitter du der - avhengig og med masse arr. Kan også være en motivasjon for de som vil slutte! 

♥TBP♥

  - DATO:
 • 30.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 12:04
 • - KATEGORI:
 • Selvskading
 • - KOMMENTARER: 2

Bloggportrett #1

- Navn og alder: Silje Emelia, 17år
- Bosted:
Fredrikstad
- Bloggadresse:
http://lgv.blogg.no
- Utdanning:
Er under utdanning
- Skole/yrke:
Seierborg vgs helse og sosial
- Motto:
Hope is like a butterfly, difficult to catch
- Sivilstatus: Singel


Fått lov til å bruke bilder fra bloggen.

- Hva slags planer har du for fremtiden: Jeg skal utdanne meg i psykiatri enten som psykiater eller sånt også vil jeg starte mitt eget behandlingssted for ungdom mellom 16 -18 år
- Beskriv din drømme dag: Kunne ri en tur i fjellet og bare kjenne og nyte naturen, også sefølgelig uten å skade meg selv eller tenke noe negativt
- Hva drømmer du om: Jeg drømmer om å bli frisk og kan leve livet som en normal jente
- Beskriv deg selv med tre positive ord: Ojj det var vanskelig, jeg vet ikke helt hva jeg skal si her, men tenker vel at jeg er omtenksom, snill og morsom.

- Hva handler bloggen din om: Bloggen min handler om mitt liv som psykisk syk og livet etter overgrep, derfra livet går vidre som bloggen heter. Jeg skriver også generelt om hverdagen min, om skole, dikt, hugo som er min fugl og hva som ellers måtte falle meg inn, jeg er ikke en av de rosabloggerene som er inne på blogg.no, er det temaer som opptar meg så skriver jeg innlegg om det. Bloggen handler også om livet som er inn og ut av psykiatrisk, selvskading, og hjelp som jeg får.
- Hvor lenge har du blogget: Jeg har blogget en god stund,men det har vært mest anonyme blogger, men jeg har nå tatt skrittet å laget en åpen blogg, slik at andre som er i en lik situasjon som meg kan føle støtte og føle at de ikke er alene om ting som skjer. 
- Hvor mange lesere har du pr. dag: gjennomsnittelig så har jeg nok 10 lesere pr.dag innom bloggen, men jeg er ikke så veldig opptatt av det egentlig. 
- Hva tror du folk liker ved bloggen: jeg er veldig usikker på hva folk liker ved bloggen min, det jeg liker selv er at jeg skriver åpent, og at det kommer selv skrevne dikt på bloggen.
- Er det viktig for deg med mange lesere: Nei det er ikke viktig for meg at jeg har mange lesere, men at de som leser bloggen min liker den.
- Har du faste lesere:
Det er jeg usikker på, men håper da at jeg har noen faste lesere.
- Får du respons/kommentarer på det du skriver/blogger om:
har nesten ikke fått noe respons/kommentarer på bloggen enda, men jeg tenker ikke så mye over det egentlig. 
- Skulle du ønske du fikk mer respons/kommentarer, evt. hvorfor: Hadde jo vært koselig med kommentarer, men det er ikke derfor jeg blogger for å få kommentarer, men alltids hyggelig å få respons.
- Er bloggen din viktig for deg? Evt. hvorfor: Den er vel ikke akkurat så veldig viktig for meg, men det er et sted jeg kan skrive og føle meg fri på en måte.

- Hva liker du å lese om i andre blogger: Liker å lese om unge mødre hvordan de greier seg I den rollen som mamma og tenåring, også liker jeg å lese såkalte psykiske blogger da dette er et veldig viktig tema for meg, og lese hvordan andre takler situasjoner som for noen er helt normalt, mens for oss som er psykisk dårlige har vanskelig med å forholde oss til.
- Hvilke blogger MÅ du lese: TBP(thebutterflyproject.blogg.no), Isabel(cassvida.blogg.no), Karianne(arikanne.com), Lise(liseliten.com), Hannah(hannahpetrie.com), caroline(carmindi.blogg.no)

♥TBP♥

  - DATO:
 • 29.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 17:27
 • - KATEGORI:
 • Bloggportrett
 • - KOMMENTARER: 1

Din historie eller et gjesteinnlegg

Har bestemt meg for å opprette enda en ny kategori (les: bloggportrett) og denne kategorien heter: Din historie/gjesteinnlegg. Altså det som kommer ut på denne kategorien er deres historier eller et gjesteinnlegg om et dikt, en tekst, et bilde osv. du har skrevet/tatt. 

Dette kan du sende inn:
- Egenskrevet dikt 
- Egenskreven historie - oppfunnet
- Egenskreven historie - sann
- Egenskreven novelle - oppfunnet
- Egenskreven novelle - sann
- Historie tatt fra nettet 
- Dikt tatt fra nettet 
- Egentatt foto/bilde 
- Foto/bilde tatt fra nettet 
- Novelle tatt fra nettet

Regler:
- Ting du har skrevet selv, enten oppfunnet eller sann historie ut i fra ditt eget liv (om det er en venninne/kompis, et familiemedlem eller en bekjent sin historie ut i fra den personen sitt liv, husk å spør om lov  og om det skal være anonymisert eller ikke!) burde det være copyright (©) på for at andre ikke skal kunne ta historien din/en venn/ et familimedlem eller en bekjent sin historie uten å spørre deg eller den det gjelder om lov først. Husk derfor mailadresse!
-  Egentatte bilder burde også ha copyright (©) for at ingen kan ta bildet ditt uten å spørre deg om lov først. Husk derfor mailadresse!
- Bilder/foto/dikt/noveller/historier osv. som er tatt fra nettet må du huske å vise kilde til eller spørre den som har lagt ut sitt åndesverk om lov å sende det til meg for at jeg kan legge det ut på nett/bloggen. Husk navn på personen om du har spurt om lov, i tillegg til mailadresse, så jeg kan sjekke opp om du/dere har fulgt reglene.
- Skal ikke være triggende/ være skadelig for andre.  

Betydninger:
- Sann historie/novelle betyr ting som du eller kjente har opplevd
- Oppfunnet betyr ting som du har funnet på av egen fantasi

Dette blir litt som bloggportrettene, for å få litt variasjon og for at dere har en mulighet til å delta. Kommer til å legge ut når jeg ikke har stort å blogge om, for å få ca. et blogginnlegg hver dag. PS: Flott å se at det allerede er kommet inn bloggportrett! Stå på engler, gutter som jenter!♥

Tekstene/novellene/historiene/diktene og/eller bildene/fotografiene sendes inn til: thebutterflyproject@live.no

♥TBP♥

Bloggportrett

Jeg fikk spørsmål om jeg kan ha bloggportrett her på bloggen. Jeg svarte selvfølgelig ja, men dette kan bare gjennomføes om dere er med på det. Jeg kan legge ut et eksempel til min egen blogg senere i kveld om dere vil det. Dette gjør jeg også for at dere kan få delta og gjøre bloggen litt mer spennede. Kommer ikke innlegg hver dag, fordi det er ikke alltid jeg har noe å skrive om. Når jeg ikke har noe å skrive om, blir det heller ikke så interessant å lese om. Derfor kan jeg heller legge ut et bloggportrett - kommer selvfølgelig an på hvor mange som svarer/er med på det. 


 

OM BLOGGEREN

- Navn og alder:
- Bosted:
- Bloggadresse:
- Utdanning:
- Skole/yrke:
- Motto:
- Sivilstatus:

- Hva slags planer har du for fremtiden:
- Beskriv din drømme dag:
- Hva drømmer du om:
- Beskriv deg selv med tre positive ord:  

OM BLOGGEN DIN

- Hva handler bloggen din om:
- Hvor lenge har du blogget:
- Hvor mange lesere har du pr. dag:
- Hva tror du folk liker ved bloggen:
- Er det viktig for deg med mange lesere:
- Har du faste lesere:
- Får du respons/kommentarer på det du skriver/blogger om:
- Skulle du ønske du fikk mer respons/kommentarer, evt. hvorfor:
- Er bloggen din viktig for deg? Evt. hvorfor:

- Hva liker du å lese om i andre blogger:

- Hvilke blogger MÅ du lese:Svar meg på thebutterflyproject@live.no♥TBP♥

  - DATO:
 • 29.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 14:04
 • - KATEGORI:
 • Bloggportrett
 • - KOMMENTARER: 0

"Normal"

Dere ser ned på meg,
Jeg blir mindre.
Dere står rundt,
sparker og slår.
Dere sier stygge ord,
fniser og ler.
Bare fordi jeg ikke er som dere,
Har dere rett?!
Jeg går gråtende hjem,
låser meg inne.
For smerten den er stor,
Den må ut.
Ett minutt til, 
og jeg sprekker.
Jeg finner kniven,
trykker den ned, og drar den sakte over armen.
Ett nytt sted denne gangen.
Alt sinne går ut,
ut med blodet.
Jeg føler meg ny,
Glemmer alt.
Utrolig at ett kutt kan få deg "normal" igjen.

Kilde til diktet

♥TBP♥

  - DATO:
 • 29.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 11:42
 • - KATEGORI:
 • Dikt
 • - KOMMENTARER: 2

Alltid med seg en sommerfugl

I en tildels herredominert verden innen lydprodukter er det kult for oss å kunne levere et nærmest rent dameprodukt fra Monster®. Produktet er designet av Vivienne Tam og basert på Monsters høykvalitets hodetelefoner eller såkalte In-Ear Speakers. Her er fashion og lyd smeltet sammen til et smykke! Butterfly hodetelefonene leveres med et flott oppbevarings etui og flere valg av propper for individuell tilpasning til øret. Butterfly har ContolTalk? for din smartphone. Kjøp de på nett hos headgear.no.

Kilde

Dette er både nyttig, fint og man kan støtte The Butterfly Project på en hemmelig måte. Da har man alltid med seg en sommerfugl når man hører på musikk. 

♥TBP♥

  - DATO:
 • 27.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 16:30
 • - KATEGORI:
 • Media
 • - KOMMENTARER: 0

Sommer og arr

Sommeren nærmer seg. Varme dager og lette klær. Stopp! Vent! Lette klær? Det kan man da ikke gå i når man har arr på armene vel? 


Kilde

Dette er et dilemma for alle selvskadere. Så sant dine venner og din familie vet om din selvskading ser jeg ingen grunn til å gå å skjule seg. Arr er arr uansett om de er påført av deg selv eller kommet etter en ulykke eller opperasjon. 

Hvis man er konfertabel med å gå i kortarmet, så burde man ikke bry seg om hva andre tenker, så sant det ikke er ferske sår. Ferske sår burde være dekt til med plaster, bandasje eller kompressorer. Det har noe med hygiene å gjøre, unngå pelling på sårene, for å ikke trigge andre osv. 
Arr er INGEN SKAM, det er krigsarr som forteller at vi har vært i krig, kanskje er det fremdeles, men vi kjemper for å vinne! Selv om vi går rundt med våre arr så vil det ikke si at vi ønsker oppmerksomhet, det kan hende at det bare er en så enkel ting som at vi dør av varme(!) slik som alle andre gjør på en steikende, varm sommerdag. 

Hvis man selv ikke er klar for å vise sine krigsarr, begynn forsiktig. Gå varsomt frem og ikke føl deg presset. Begynn med lette gensere som du kan brette opp armene på, hvis du ikke klarer det eller føler deg usikker, da kan du bare brette ned armene igjen. Da slipper man også styret med å ta av og på seg genseren hele tiden, samtidig som om det er lettere og mindre varmt enn hvis man skulle ta av og på en genser hele tiden. 
Når man føler seg trygg på det, kan man gå over til halvarmete gensere/t-skjorter. Da viser man ikke alt, men litt, samtidig som det ikke er varmt. Når man føler seg trygg nok på det, kan man gå over til t-skjorte/topp. Det samme med bukser. Først bukse/tights, så piratbukse, lang skjorts og vanlig skjorts. (Samme med skjørt).

NOBODY IS PERFECT!

1 skritt på veien er å si det til famile, venner og bekjente - det gir en trygghetsfølelse og man slipper å stresse over å måtte være påpasselig hele tiden for å ikke møte på familie, venner og bekjente. 


Kilde

♥TBP♥

  - DATO:
 • 26.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 12:07
 • - KATEGORI:
 • Selvskading
 • - KOMMENTARER: 1

1 skritt på veien

1 skritt på veien er å fortelle familie, venner og bekjente at du er en selvskader evt. er (p)syk. Om du ikke greier å fortelle det selv kan du skrive det ned og gi det til de det gjeder. Du trenger ikke å være der når de leser det, du kan være ute den dage borte fra de det gjelder, fordi det er ikke lett å stå der å vente på en dom eller en reaksjon fra sine nære. 
Om du går til behandling kan du be behandleren din fortelle og forklare dine nære. Generelt om selvskading, hva slags effekt det gir og evt. hvorfor du gjør det. Hvis du har venner, bekjente eller familie som vet om det, men sliter å fortelle det til resten kan du be dine venner/din venn, bekjente eller familie/det familiemedlemmet fortelle det til resten. Samme her, du trenger ikke å være der, fordi det er ikke så lett å stå der, vente på en reaksjon eller en dom

Det er ikke enkelt å fortelle noen om selvskading uansett, men en eller annen gang må man igjennom det, for å slippe stress, påpasselighet osv. Det er slitsomt å gå å skulle skjule det! Finne på unnskyldinger hele tiden på hvorfor du ikke kan gjøre hverdagslige ting som har med å gjøre at du må vise armer/ben/andre steder på kroppen hvor du har selvskadet. 


Kilde

♥TBP♥

  - DATO:
 • 26.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 10:53
 • - KATEGORI:
 • Selvskading
 • - KOMMENTARER: 0

De tre viktigste tingene The Butterfly Project står for


♥TBP♥

A fighter - an angel

Karianne Martine en kjemper og en engel. Et stort, beundringsverdig forbilde! 
I dag er dagen, en gigantisk dag for hun og sikkert stolte familiemedlemmer/venner/bekjente. I dag sliter Karianne med å finne ord, hun er målløs fordi hun trodde hun aldri kom til å klare det. 25. mai 2010 var den siste gangen, 25. mai 2011 sitter hun med hakeslepp over å ha klart 1 år uten selvskading!!! 365 dager, et stort og beundringsverdig tall. 365 dager er utrolig mange måneder, uker, timer, minutter og sekunder. Ikke minst en hard kamp! 


Kilde

En sommerfugl for deg Karianne Martine!

♥TBP♥

  - DATO:
 • 25.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 15:41
 • - KATEGORI:
 • Rekorder
 • - KOMMENTARER: 5

"Til en selvskader"

Merker på en arm, 
som kart over et liv
du selv har valgt å leve
i svart hvitt- negativ

Skalpell, barberblad, kniv
speilbit, glass og salt
redskaper til smerte
som en lydløs straff for alt

Dine pinsler er private 
det synes du å mene
men jeg vil så gjerne hjelpe
så du slipper gå alene

Presset fra en selv
er den tyngste bør å bære
håp og tusen drømmer drømt
om alt du ønsket være

Men hør meg, kjære søster
på det jeg har å si
du trenger ikke streve, 
for du er alt du vil bli

Det er knivens skarphet 
som gjør dronningen til narr
for du har all verdens styrke
men du bruker den på arr.

Kilde for diktet

♥TBP♥

  - DATO:
 • 23.mai.2011
 • - KLOKKA:
 • 18:57
 • - KATEGORI:
 • Dikt
 • - KOMMENTARER: 0

Regler

Jeg har nå tatt meg tid til å lage noen regler for facebook gruppa, for at alle skal ha det klart for seg. 

Regler:
- Det som skrives i gruppa, forblir i gruppa
- Dere har taushetsplikt for hverandre
- Ikke lov til å henge ut, mobbe, baksnakke etc. noen
- Gruppa handler om selvskading og prosjektet om det, ikke noe annet
- Bloggadresser, hva man sliter med osv. skal ikke være på forsiden, men på dokumenter som er lagt ut.
- Ikke lov med triggende innlegg
- Positivitet skal stå i fokus 

Unntak:
- Taushetsplikten kan bli brytt om det gjelder på liv og død, men husk sikre fakta!
- Om man har en drittdag og ingen andre vet om ss din, greit med negativt innlegg (men ikke triggende). Dette er bare greit i små mengder/en sjelden gang. Vi skal hjelpe hverandre opp, ikke dra hverandre ned!

Chat er stengt pga den var distraherende, slitsom, irriterende og noen dataer låste seg pga dette. I stedet er det et dokument som heter: Snakkerommet. Der kan dere ha samtaler med hverandre i stedet for på chat. 
Bloggadressen din kan du legge ut på dokumentet Bloggadresse.
Hva man sliter med, historie/bakgrunn osv. kan man skrive om på dokumentet som heter: Hva sliter vi med?
Til dere som føler dere ferdig med selvskading har jeg opprettet et dokument som heter: Min vei/måte ut av SS
Til dere som ikke er selvskadere, men vil vise deres støtte har jeg opprettet en gruppe som heter: Til selvskadere - Støttegruppe

Husk: Man trenger ikke å være en selvskader for å være med på denne gruppa, man kan også ha vært selvskader eller vise din støtte til oss selvskadere. 

♥TBP♥

Hvordan komme seg inn i facebook gruppa?

Noen lurte på hvordan man kan komme seg inn i facebook gruppa når gruppa er lukket. Jeg har besvart de personene det gjelder, men det er sikkert fler som lurer på dette, så jeg skriver det i et innlegg her også. Dere må legge til Mlsd En Deprimert Jente på facebook, så legger hun til dere i The Butterfly Project gruppa. 

Siden gruppa er såkalt hemmelig, så vises ikke at du er medlem av den og ting som blir skrevet der kommer ikke ut på andres eller din egen profil (bare for de som er medlem av gruppa ser det). 

♥TBP♥

Facebook

Jeg har opprettet en facebook gruppe som handler om The Butterfly Project. Der kan du bli medlem hvis du er selvskader, har vært selvskader eller støtter selvskadere. Det er en såkalt hemmelig gruppe, så ingen av dine venner kan se om du er medlem eller hva som blir skrevet inne på gruppa. 

På gruppa kan man skrive om man har drept noen sommerfugler, hvor lenge man har klart å holde sommerfuglene i live eller rekorder og mål (Les The Butterfly Project for mer info). 

♥TBP♥

The Butterfly Project

"The Butterfly Project" går ut på dette:

- Når du føler for å skade deg, bruk en pen eller en tusj og tegn en sommerfugl på stedet du vil skade deg på, og gi den navnet til en du er glad i og som vil se deg frisk.
- Ikke fjern sommerfuglen, men la den bleke bort naturlig. Hvis du skader deg selv før sommerfuglen er borte så har du "drept" den.
- Du kan ha så mange sommerfuggler du ønsker, men du kan ikke skade deg før alle er helt borte, da vil dem alle dø. 
- Om du ikke er selvskader kan du likevel tegne en sommerfuggel på huden for å vise støtte for dem som er det.

♥TBF♥

Bloggeren:

Navn: Amalie
Alder: 14
Bosted: Vestvågøy

Om bloggen: Blogger om alt som faller meg inn, enkelt og greit.

Jentene i redakjsonen:

hits